Adres: Maslak Mah. Akasya Sk. Eclipse C Blok No:2 Maslak/İstanbul

Teşhis Tedavi

teshis-tedaviTeşhis Tedavi Hizmetimiz Modern Veteriner Tıbbın gereklerine uygun olarak, Deneyimli hekimlerimiz tarafından, sağlıklı, profesyonel ve hijyenik bir ortamda gerçekleştirilmektedir. Deri, göz, kulak, paraziter ve viral hastalıklar, sindirim ve solunum hastalıkları, üriner ve jinekolojik hastalıklar, acil müdahale gerektiren durumlar, ortopedik problemler, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisi kliniğimizde yapılmaktadır. Tedavi sürecinin her aşamasında hasta sahipleri bilgilendirilerek, dostlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamaktayız.

Dahiliye :Sağlık şikayetiyle gelen hastaların problemleri genellikle İç Hastalıkları (Dahiliye) ile ilgili olmaktadır. Dahiliye sindirim sistemi, kalp, akciğer, böbrek, kan hastalıkları, kanserin dahili tanı ve tedavisi, infeksiyon hastalıklar, kas-eklem hastalıkları, hormonal ve allerjik-immunolojik hastalıklar, yaşlı hastaların sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenir. Kliniğimizde dahiliye problemleri ile ilgili gelen hasta dostlarımızın tedavileri ileri laboratuvar ve teknolojik tanı cihazlarının yardımıyla yapılmaktadır. Hastalığa sebep olabilecek organ ve sistemler tespit edilerek, en doğru teşhis konularak hasta için en etkili tedavi şekli belirlenip uygulanmaktadır. Genel dahiliye ünitesinde tanı koyma çalışmaları yapıldığı gibi, tanısı konulmuş kronik dahili hastalıkların tedavisi de yapılmaktadır.

Ortopedi : Vücudun iskeletini oluşturan kemikler, kaslar ve eklemler bir bütün halinde işlemektedir. Bu sistemde oluşabilecek problemler petinizin hareket sistemini etkilemektedir. Ortopedi alanında dikkat edilmesi gereken belirtiler; yavruluk döneminde kemiklerin gelişimi (raşitizim ), güneş ışığını (D vitamini ) yeterli alması, duruş bozukluklarının olup olmaması, kalça çıkığı, yetişkinlik döneminde topallama, eklemlerde şişlik, sıcaklık, kaslarda zayıflama, sert kitlesel oluşumlar. Yaşlılık döneminde sinirsel belirtiler, felç, kemik yada kastan köken alan tümörler, omurga problemleri ve sonrasında oluşan fıtıklar gibi ortopedik sorunlardır.

Doğum : Petlerde ( Kedi, Köpek ) çiftleşmeden sonra gebelik süresi ortalama 63-68 gün arasında değişir. Gebelik dönemi anne ve fötus için düzenli takibin ve belirli desteklerin yapılması gereken bir süreçtir. Gebeliğin başlamasından itibaren annenin beslenme şeklinin düzenlenmesi gerekir. Gebelik süresince yavru ve annenin ultrasonografik ve genel muayenesinin yapılması sağlıklı bir doğum için önemlidir. Hamile kalmış bir dişi kedi hamile kaldıktan 2-3 hafta sonra kızışma dönemini geride bırakır ve çiftleşme isteği göstermez. Göğüs uçları belirginleşmeye ve tombullaşmaya başlar. Ama dördüncü haftaya gelene kadar kedinizin karnında belirgin bir şişlik göremezsiniz. Dördüncü haftadan sonra karındaki şişlik gözle görülür hale gelir ve memeleri büyür. Bunun yanı sıra istenmeyen gebelik, erken doğum, rahim hastalıkları, tümöral oluşumlar durumunda ultrason, radyografi, kan ve hormonal testler, vajinal swap birçok problemin erken dönemde farkedilip tedavi edilmesine yardımcı olur.

Deri : Deri problemleri bakteriyel, paraziter, mantar, hormonal, psikolojik yada bağışıklık sistemi kaynaklı olabilir. Dermatolojik hastalıların belirtileri :kızarıklık, kaşıntı, pullanma, deride kalınlaşma, renk değişikliği, tüy dökülmesi, kellik, tüylerin uzamasında gecikme gibi belirtilerdir. Laboratuvar test sonuçları ile deri kazıntıları ve alınan numunelerin mikroskobik muayenesi ile mantar ve bakteriyolojik ekimler ve deri biyopsilerinin patolojik incelemesi, deri problem, olan dostlarımıza en doğru tedavi sürecini uygulayabilmek adına önemlidir.